- 4 Gelatinblad
- 2 burkar Matjesfilléer
- 1 (stor) knippe Gräslök
- 2 dl Vispgrädde
- 2 dl Créme Fraiche (1 burk)
- 2 dl Kesella (1 burk)
- ½ tsk Sambal oelek
- Pepparmix (Santa Maria)
- Rökt flingsalt
- Chiliflakes
Mixa kavring och smält smör i en matberedare till en slät konsistens. Tryck ut i en rund springform.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 10 min.
Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering.
Vispa grädden och blanda den med créme fraichen, kesellan och sillhacket, krydda med peppar, chilli, sambal och salt efter smak.
Ta upp gelatinbladen, värm dem så de smälter i en kastrull och rör ner dem i sillblandningen.
Fördela blandningen över botten och ställ kallt, gärna över natten.
Garnera med valfritt tillbehör och servera.
Gott att dricka till: Snaps (Famous Grouse + vatten).
- 350-400 g Kavring
- 1 dl smält smör
Går även att göra på glutenfritt bröd.
- Gräslök
- Stenbitsrom
- Räkor
- Kräftstjärtar