Start
Mat
Bak
©2015-
2020
1,5 kg Rabarber
2 st Citroner
30 g Citronsyra
½ dl Vatten
2 l Vatten
1 kg Socker (Plus minus lite beroende på smak)
Skär rabarbern i mindre bitar ( ca 5 mm) och lägg dem i en stor kastrull eller gryta.
Skär citronerna i skivor, tillsätt dem och citronsyran till rabarberna.
Koka upp vattnet och häl det över rabarbern.
Sätt på ett lock och ställ svalt minst 24 timmar.
Sila av.
Rör i ca. 800 g socker och fyll på med mera om saften är för syrlig.
Koka upp på hög värme och koka i ca. 5 min. Skumma av löpande.
Ta av från plattan, låt svalna. Häll upp på flaskor.
Förvara helst i frysen för längre hållbarhet.
Blanda saften ungefär 1 + 4.
asiatiskt
fisk & skaldjur
fågel
förrätter
kött
mejeri
paj, pizza & pirog
pasta
smårätter
smörgåsrätter
sous vide
Sås & soppor
tillbehör
utflycktsmat
vegetariskt
veganskt
övrigt
dessert
glutenfritt
godis
kex & knäcke
Kladdkakor
Matbröd
sås, röror & curd
Vegan bak