©2015-
Marinad (mörning)
Sås med champinjoner
1. Marinaden: Skär biffen i så tunna skivor du bara kan. (Om biffen är nästan fryst är det enklare).
2. Rör ihop marinaden med köttet och låt stå i minst två timmar eller över natten. (Har man ont om tid så gör bara 20-
3. Tillagning: Stek champinjonerna i het panna eller wok på högsta värme med 1 msk olja. Lägg sen ur i en skål.
4. Stek köttet 1 msk. olja på högsta värme. Lägg i vitlöken och häll i sojasåsen och rör om.
5. Häll på vattnet, sherryn, ostronsåsen och lägg ner buljongtärningen. När det kokat upp så lägg ner champinjonerna och bambuskotten. Koka i 2 minuter och red sedan såsen med maizenan till önskad konsistens. Häll till sist över Sesamoljan som ger en nötig och fin smak.
6. Servera med ris och njut.