- 8 st Tomater
- Svartpeppar, nymalen
- Salt
- Ca 1 msk Rödvinsvinäger
- 1 msk Grönsaksbuljong, pulver
- 0,5 dl Olivolja
- 1 st gul Lök
- 2 st Vitlöksklyftaor
- 0,5 st Gurka,
- 1 st röd Paprika, eller gul
- Chili, hackad (för extra hetta, funkar med Sambal olek också)
- Skär tomaterna och paprikorna i bitar. Skala och skär gurkan i bitar. Riv vitlöken fint och hacka löken grovt. Lägg allt, eventuellt tillsammans med hackad chili, i en matberedare och kör tills det blir finfördelat.
- Smaksätt med grönsaksbuljong, vinäger och olja. Salta och peppra efter smak.
- Låt soppan stå kallt, gärna över natten. Späd med vatten eller tomatjuice om den blir för tjock och smaka av. Servera med hackade grönsaker, krutonger och några droppar olivolja.