©2015-
Grund
Rabarber
Grund
Vispa grädden så den blir fast, rör ner äggulorna.
Rör ner smaksättningen och kör i glassmaskin innan den hälls upp form/bunke
Låt glassen stå minst 3 timmar i frysen, ta fram den ca. 20 min innan den skall serveras.
Citron
Körsbär
Körsbär
Använd spadet från en burk med inlagda körsbär (tyska). Servera med körsbären till och gärna med en chokladfondant.
Citron
Riv skalet av 2 citroner med ett zestjärn. Pressa saften ur minst 1 citron. Koka ihop citron med socker och vaniljextrakt (tills sockret har löst upp sig). Smaka av under tiden, skall vara mycket, men ballanserad smak, vid behov ha i mera pressad citron.
Rabarber
Skär rabarbern i tunna skivor. Koka rabarber, socker och saft tills det mosar sig (ca. 5 min), låt det kallna. Servera med riven vit Choklad över.
Lakrits
Xxxx
Lakrits
Krossa Turkisk peppar i en blender, koka ihop hälften med vätskan och ev lite socker.