Start Mat Bak
Lundström  & Geisler

©2015-2020

Indisk Dahl
  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala den gula löken och hacka den fint. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken med curryn.
  3. Slå över kokosmjölken. Skölj linserna i kalltvatten och häll i dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme.
  4. Pressa vitlöksklyftan och riv ingefäran, tillsätt till kastrullen. Smula i buljongtärningen och ha i koriandern. Låt puttra i 10 min.
  5. Späd eventuellt med mera vatten, grytan ska inte vara för tjock, men inte så tunn som soppa.
  6. Skölj och bryt blomkålshuvudet i små buketter och lägg ner dem i grytan. Ha i sambal olek efter egen smak. Låt koka tills blomkålenär mjuk (ca. 5 min)
  7. Servera med det nykokta riset.
  8. Soja är gott att ha som bordstillbehör.
4pers.