- 4 dl Ris
- 1 st Gul Lök
- 2 msk Olja
- 1 msk Curry
- 1 dl Kokosmjölk
- 2 dl röda, torkadeLinser
- 1 st Vitlöksklyft
- 2 tsk riven Ingefära
- 1 st Grönsaksbuljong elmotsv.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Skala den gula löken och hacka den fint. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken med curryn.
- Slå över kokosmjölken. Skölj linserna i kalltvatten och häll i dem. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme.
- Pressa vitlöksklyftan och riv ingefäran, tillsätt till kastrullen. Smula i buljongtärningen och ha i koriandern. Låt puttra i 10 min.
- Späd eventuellt med mera vatten, grytan ska inte vara för tjock, men inte så tunn som soppa.
- Skölj och bryt blomkålshuvudet i små buketter och lägg ner dem i grytan. Ha i sambal olek efter egen smak. Låt koka tills blomkålenär mjuk (ca. 5 min)
- Servera med det nykokta riset.
- Soja är gott att ha som bordstillbehör.
- 2 tsk torkad Koriander
- 2 dl Vatten
- 1 st Blomkålshuvud
- 1tsk Sambal Olek
- Soja