Start
Mat
Bak
©2015-
2020
4 dl osaltade Jordnötter
1 liten gul Lök
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Olja
2 tsk Curry
4 dl Kokosmjölk
1 tsk Sambal Olek
1 msk riven färsk Ingefära
1 msk Brun Farin
(Salt)
Finhacka jordnötterna i matberedare (kör inte för länge så att de blir malda)
Skala & finhacka löken, pressa eller riv vitlöken. Fräs dem i oljan några minuter och tillsätt sedan curryn. Låt curryn fräsa med någon minut.
Häll i kokosmjölk, sambal olek, ingefära, soja och farin. Låt sjuda i 5 min.
Tillsätt jordnötterna och låt dem bli varma.
Vid behov, smaka av med salt.
asiatiskt
fisk & skaldjur
fågel
förrätter
kött
mejeri
paj, pizza & pirog
pasta
smårätter
smörgåsrätter
sous vide
Sås & soppor
tillbehör
utflycktsmat
vegetariskt
veganskt
övrigt
dessert
glutenfritt
godis
kex & knäcke
Kladdkakor
Matbröd
sås, röror & curd
Vegan bak