- Lasagneplattor
- 1 burk Stora Vita Bönor
- 1 burk Krossade Tomater
- 1 liten gul Lök
- 1-2 rivna Vitlöksklyftor
- 1 msk Tomatpuré
- ½ tsk Oregano
- ½ tsk Timjan
- ½ kruka Basilika
- Stek lök och vitlök.
- Ha i bönor, krossade tomater, tomatpuré, oregano, timjan, peppar och basilikan. Koka i 10 min.
- Koka upp havregrädde, fond, muskot, svartpeppar och tillsätt potatismjölet (utrört i lite kallvatten). Såsen ska bli trögflytande.
- Varva bönsås(röd)-pasta och bechamel i två lager. Toppa med riven ost.
- Gratinera i ugn, 200 grader i ca. 35 minuter.
- 2 dl Havregrädde
- ¾ msk Grönsaksfond
- 1-2 tsk Potatismjöl
- ½ nypa riven Muskot
- Olja
- Salt
- Svartpeppar
- ½ pkt veganost (mozarellaliknande)